Retina Görüntülerindeki Kan Damarlarının Belirlenmesi - Tanyıldızı, Erkan; Okur, Serhat (My University, 2016)
İnsanlarda ortaya çıkan hastalıkların bazıları, gözdeki retina tabakasında bulunan kan damarlarının yapısının bozulmasına neden olmaktadır. Bu nedenle retinadaki kan damarlarının yapısal bozukluklarının önceden teşhisi bazı hastalıkların tedavisine olanak sağlamaktadır. Retinadaki kan damarlarının çıkarılması için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Bu çalışmada damar çıkarma için kullanılan yöntemlerden bahsedilmiş ve görüntü işleme kütüphanesi OpenCV kullanılarak gözdeki retina tabakasında bulunan kan damarlarının çıkarılması uygulaması açıklanmıştır.
Keywords: Görüntüleme Bilimi ve Fotoğraf Teknolojisi; Göz Hastalıkları