ELAZIĞ KENTİ KATI ATIK DEPOLAMA ALANINDA OLUŞAN SIZINTI SUYUNUN KARAKTERİZASYONU VE MEVSİMSEL DEĞİŞİMİ - ARSLANOĞLU, HİLAL (Fırat Üniveristesi, 2001)
YÜKSEK LİSANS TEZİ ELAZIĞ KENTİ KATI ATIK DEPOLAMA ALANINDA OLUŞAN SIZINTISUYUNUN KARAKTERİZ A S YONU VE MEVSİMSEL DEĞİŞİMİ Hilâl ARSLANOGLU Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı 2001, Sayfa: 80 Bu çalışmada, Elazığ kenti Düzensiz Katı Atık Depolama Alanında oluşan sızıntı suyunun karakterizasyonu belirlenmiştir. Sızıntı sularındaki KOİ, BOİ5 ve NH3-N gibi kirletici madde konsantrasyonları diğer klasik atıksulardaki değerlerine oranla oldukça yüksek olduğundan ve kirletici özellikleri depo yaşı ile değişim gösterebildiğinden dolayı, sızıntı sularının doğru bir şekilde karakterize edilmesi gerekmektedir. Çalışma kapsamında öncelikle arazi çalışması yapılarak, arazinin jeolojik ve hidrojeolojik şartları da göz önünde tutularak numune alınacak noktalar tespit edilmiştir. Aylık periyotta alınan numunelerin üniversitemiz laboratuarlarında yapılan analiz sonuçlarına dayandırılarak Karakterizasyon çalışması sonuçlandırılmıştır. Yapılan bu çalışmalar sonucunda, sızıntı suyunun pH değeri 8,07-8,55 ve KOİ (Kimyasal oksijen ihtiyacı) değeri 326,67 -3.833,3 mg/L mertebelerinde ve BOİ5 / KOİ oranı 0.33 olarak bulunmuştur. Anahtar kelimeler: Katı Atık, Düzensiz Depolama Sızıntı Suyu, Karakterizasyon, Mevsimsel Değişim.
The Characterization and seasional change of leachate occuring at solid waste landfill of Elazığ city
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Çevre Mühendisliği; Environmental Engineering