YÜKSEK TÜKETİMLİ ENDÜSTRİYEL TESİSLERİN DOĞAL GAZA DÖNÜŞÜMÜ, ENERJİ VE EKSERJİ ANALİZİ - GÜNEŞ, ABDULSAMED (Fırat Üniveristesi, 2016)
Doğal gaz kullanımında standart projelendirme esaslarına hakim olmak ve projeyi uluslararası şartnamelere uygun yapmak için ülkemizdeki mevcut üniversitelerde ve eğitim merkezlerinde verilen doğal gaz tesisatı derslerindeki teorik bilgilere ek olarak, doğal gaz dönüşüm parametrelerini belirlemek ve uygulamada projelendirme sırasında karşılaşılan sorunları ve dönüşüm hesabında yapılan varsayımları belirlemek hedeflenmiştir.Yapılan projelendirme sonucu sisteme termodinamiğin birinci ve ikinci kanunu uygulanarak yapılan analizler sonucu sistemin enerji ve ekserji verimleri hesaplanarak doğal gazın diğer yakıtlara göre avantajı ve kolaylıkları belirtilmiştir.

Natural gas on the basis of the standard in the use of project control and to make our country international project specifications available in universities and training centres given natural gas supplies in addition to the theoretical knowledge in their courses, set parameters and application to natural gas conversion project and problems encountered during the transformation is aimed to determine the assumptions that are made to your account. Score from first and second law of thermodynamics to the system project design made by applying the result of system analyses energy and exergy efficiency are calculated according to the advantage of other fuel and natural gas facilities.
High-consumption industrial facilities natural gas conversion, energy and exergy analysis
Keywords: Makine Mühendisliği