ÖGRENCiLERiN iLKÖGRETiM DiN KÜL TÜRÜ VE AHLAK BiLGiSi DERSi ÖGRETMENiNE YÖNELiK TUTUMLARI - Arıcı, İsmail (Fırat University, 2007)
Bu çalışmanın amacı öğrencilerin İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi öğretmenine yönelik tutumlarını belirlemektir. Öğrencilerin İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi öğretmenine yönelik tutumlarını belirlemek üzere geliştirilen ve 19 maddeden oluşan tutum ölçeği Ankara ili merkez ilçelere bağlı ilköğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerden oluşturulan ömeklem grubuna uygulanmıştır. Öğrencilerin İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi öğretmenine yönelik tutumları genel olarak olumlu yönde ve yüksektir. Araştırma sonucunda, öğrencilerin , tutum düzeyleri ile cinsiyetleri arasında anlamlı bir farklılaşma tespit edilmiştir. Öğrencilerin tutum düzeyleri ile sınıf düzeyleri arasında ise anlamlı bir farklılaşma tespit edilememiştir.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları