RÜYA MOTİFİ’NİN SİYER YAZICILIĞINDAKİ YERİ: HZ. MUHAMMED’İN PEYGAMBERLİĞİNİN DOĞUMUNDAN ÖNCE MÜJDELENMESİ ÖRNEĞİ - Öztürk, Hakan (Fırat University, 2013)
Hem geçmiş toplumlarda hem de günümüz toplumunda rüya kültürün ve geleneğin bir parçası olmuştur. Rüya, İslam kültüründe, Hıristiyan ve Yahudi geleneğinde de çok önemli bir yere sahiptir. Bu durum siyer yazıcılığına yansımıştır, zihinlerdeki pek çok soyut düşünce bu şekilde işlenmiştir. Bu çalışmada “rüya motifi”’nin siyer yazıcılığında kullanımı ele alınmıştır. Hz. Muhammed’in risâletinin doğumundan önce rüyada müjdelenmesi ile ilgili rivayetler değerlendirmeye tabi tutulmuştur.
In The Sira Tradition The Dream Motif: The Case Of Rumors On The Prophethood Muhammad Before His Birth
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları