BAZI ESERLERİ ÇERÇEVESiNDE BUHARİ'NİN RicAL İLMİNDEKİ YERİ - Taş, Mustafa (Fırat University, 2016)
Bu han (ö. 256/870) hadis tarihine hi eri üçüncü asırda et-Tcirihu'l-kebir, et-Tcirihu'l-evsat ve edDua{ ciu's-sağir adlı eserleriyle rical ve cerh-ta'di1 ilminde önemli bir yer edinmiştir. Buhari bu eserleriyle rical ilminde yeni bir ~ığır açmış, yeni bir metot geliştirmiştir: Bu çalışmada Buhari'nin uzman olduğu bir diğer alan olan rical ilmindeki yeri ortaya konulmaya çalışılmış ve bu maksatla .onun ricalle ilgili eserleri metot ve muhteva bakımından incelenmiştir
Bukhari's Place in the Science of Rijal Within the Scope of His SomeWorks
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları