İkinci dereceden ikinci mertebeden zorlanma gradyenti ihtiva eden klasik olmayan koherent martensitik çekirdeklenmenin bilgisayar simülasyonu - Kuzucu, Veysel; Kartal, Sebahattin (My University, 1999)
Martensitik dönüşümlerin koherent çekirdeklenme modeli, $f(\\eta) = g(\\eta) + K_1(\\nabla\\eta)^2$ şeklinde verilen bir Ginzburg-Landau zorlanma serbest enerjisiyle tanımlanır. Bazı gerçek sistemlerin deneysel olarak ölçülen K1, zorlanma gradyenti katsayısının negatif olması suni kararsızlıklara neden olmaktadır. Bu suni kararsızlığı önlemek ve teoriye işlerlik kazandırmak için Ginzburg-Landau zorlanma serbest enerjisine, seri açılımında bulunan ve ihmal edilen pozitif katsayılı ikinci dereceden ikinci mertebeden bir gradyent terimi ilave edildi. Herhangi bir örgü kusuru civarındaki martensitik çekirdeği temsil eden zorlanma alanı profili Metropolis tipi bir Monte Carlo Simülasyonu kullanılarak hesaplandı. Bu zorlanma alanlarının sıcaklıkla ve kusur şiddetiyle değişimleri incelendi. Analitik olarak elde edilen zorlanma alanı çözümü sayısal çözümle karşılaştırıldı.
Keywords: Fizik; Katı Hal