On the feasibility of a novel apricot stone cracking machine - İnan, Ali (My University, 2001)
Bu çalışmada, kayısı çekirdeklerini kırmak için, beş bölmeli ve eğik çeneli yeni tip bir makinanın tasarımı ve imalatı araştırıldı. Bunun için, makinada çeşitli sürelerde ıslatılan (kuru, 1,2,3,4 ve 5 saat ) ve farklı çene açıklıklarında (17.5, 18.5, 19.5 ve 20.5 mm) kayısı çekirdekleri kırıldı. Elde edilen maksimum verimler tespit edildi. Elde edilen deneysel sonuçların doğruluğunu örmek için, boyut analizi kullanılarak olayları açıklayan amprik bir formül de geliştirildi.
Keywords: Mühendislik; Makine