KEBAN BARAJ GÖLÜ GÜLÜŞKÜR KOYU KESİMİNİN ROTİFERA FAUNASI VE MEVSİMSEL DEĞİŞİMLERİ - EMİROĞLU, SERAP SALER (Fırat Üniveristesi, 2001)
DOKTORA TEZİ KEBAN BARAJ GÖLÜ GÜLÜŞKÜR KOYU KESİMİ' NİN ROTİFERA FAUNASI VE MEVSİMSEL DEĞİŞİMLERİ SERAP (EMİROĞLU) SALER Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Temel Bilimler Anabilim Dalı 2001, Sayfa: 113 Bu çalışmada, Ekim 1996-Eylül 1998 yılları arasında Keban Baraj Gölü Gülüşkür Koyu Kesimi'nin Rotifera Faunası ve Mevsimsel Değişimleri, suyun fiziksel ve kimyasal özellikleri ile birlikte incelenmiştir. Çalışma sırasında Rotifera'ya ait 18 cins ve bu cinslere ait 27 tür kaydedilmiştir. Rotifera türlerinin birey sayılarında, ilkbahar ve yaz aylarında artış kaydedilmiştir. Sonbahar ve kış mevsimi rotiferlerin birey sayılarının düşük olduğu mevsimler olmuştur. Birey sayısı bakımından Keratella cochlear is, Kellicottia longispina ve Polyarthra vulgaris önemli olurken, biyomas bakımından Asplanchna priodonta ve Synchaeta pectinata dikkat çekmiştir. Asplanchnopus hyalinus ve Hydatina (Epiphanes) senta Keban Baraj Gölü için ilk kayıt olmuşlardır. İstatistiksel olarak kıyı kısımda rotifer dağılımında fark önemli olmazken, dikey olarak alınan açık bölge örneklerinde, fark önemli olmuştur. Anahtar Kelimeler: Keban Baraj Gölü, Gülüşkür Koyu, Rotifera, Mevsimsel Değişim, Biyomas
The Rotifera fauna and it's seasonal variations in the Gülüşkür Bay of Keban Dam Lake
Keywords: Su Ürünleri; Aquatic Products