BLUEBIRD İLKÖĞRETİM OKULUNDA OKUL GELİŞTİRME ÇALIŞMASI - Cinoğlu, Mustafa (Fırat University, 2007)
Bu çalışma (a) Bluebird ilköğretim okulunda devam eden sorunları tanımlar ve (b) okul yönetimine rehber olabilecek bir okul geliştirme planı sunar. Bilgiler; Mayıs 2004’de okul personeli ile yapılan görüşmeler yo-luyla, okulda yapılan gözlem ile ve okul ve bölgedeki resmi dökümanların incelenmesi ile toplanmıştır. Blue-bird ilköğretim okulundaki sorunlar şu şekilde tespit edilmiştir: Yeterince sınıfın olmaması, özel eğitim ihti-yacı olan oğrenci sayısındaki artış, okuldaki öğrenci nüfusundaki değişim ve fazla sayıdaki Afrika kökenli öğrencilerin bulunması. Bu çalışma, belirlenen sorunlarla ilgili okul yönetimine rehberlik edebilecek çözüm önerileri sunmaktadır.

The study (a) describes the continuing concerns of the Bluebird elementary school and (b) submits an impro-vement plan as a guide for the school administration. The data was collected via interview with Bluebird school staff, observation in the school and from official school documents; individual classroom records, personnel files and district records in May 2004. Bluebird elementary school has the following issues; inade-quate space, increased special education, changing school population and overrepresented African-American students. The study recommends few suggestions for school administration related with these problems.
THE STUDY OF SCHOOL IMPROVEMENT IN BLUEBIRD ELEMENTARY SCHOOL