Konuşulan, Otantik Bir Dil Kaynağı Olarak Televizyon Reklamlarının, Yabancı Dil Öğretiminde Kullanılması - Akpinar, Burhan (My University, 2004)
Türkiye'de yabancı dil öğretimiyle ilgili sorunların, önemli bir kısmının, uygun olmayan öğretim yöntemlerinden kaynaklandığı bilinmektedir. Ülkemizde, yabancı dil öğretiminde daha çok geleneksel yöntemler kullanılmakta ve sonuç da genellikle başarısız olmaktadır. Sorunun aşılmasında yeni bir yaklaşım olan televizyon reklamlarının yabancı dil öğretiminde kullanılması, dikkate değer bir çözüm gibi görünmektedir. Bu araştırmanın amacı, yabancı dil öğretiminde, otantik materyaller olarak televizyon reklamlarından yararlanma yönteminin dayandığı esasları ortaya koymaktır. Bu bağlamda, TV reklamlarının özellikleri, seçimi, kaydedilmesi ve sınıfta kullanımına yönelik uygulamalar tartışılmıştır.
Keywords: Reklam; televizyon programları; dil öğretimi; televizyon; yabancı dil; TV reklamları; ikinci dil