KAMU ÇALIŞANLARIN FİNANSAL OKURYAZARLIK DÜZEYİNİN BELİRLENMESİ: TUNCELİ İLİNDEKİ KAMU ÇALIŞANLARI ÜZERİNE BİR UYGULAMA - ŞAROĞLU, HASRET (Fırat Üniveristesi, 2018)
Finansal okuryazarlık bireylerin finansal ürünler ve uygulamalar hakkında temel düzeyde bilgi sahibi olmaları aynı zamanda elde ettikleri gelir ve bütçelerini doğru yönetebilme becerisi olarak tanımlanmaktadır. Toplumun önemli kesimini ilgilendiren finansal okuryazarlık, toplum içerisinde önemli bir yere sahip olan kamu çalışanlarını da yakından ilgilendiren bir konudur. Tunceli ili merkezinde bulunan kamu çalışanlarına uygulanan anket sonucunda çalışanların finansal okuryazarlık hakkındaki görüşleri ve finansal okuryazarlık bilgi düzeyleri belirlenmeye çalışılmıştır. Çalışmamız dört bölümden oluşmaktadır. İlk iki bölümünde finansal okuryazarlık ve finansal eğitim konularında literatür bilgisine yer verilmiş, üçüncü bölümde araştırmanın yöntemi ve kamu çalışanlarına yönelik gerçekleştirdiğimiz uygulama sonuçlarına yer verilmiştir. Dördüncü ve son bölümde ise sonuç kısmına yer verilmiş, ortaya çıkan bulgulardan elde edilen sonuçlarla konuyla ilgili önerilerde bulunulmuştur.

Financial literacy is defined as having the basic knowledge about financial products and applications and ability to manage the income and budget correctly for individuals. Financial literacy which concerns most part of the society is an important point for public officials playing a great role in society. This study has been applied on public officers working in Tunceli city center. In this study, public officers' attitudes on financial literacy and knowledge level of it has been determined. This study includes four sections. In the first two sections, there is literature review about financial literacy and financial education. Method and the results of study are in the third section. Findings have been discussed and some suggestions have been given in the final section.
Determining the level of public officials' financial literacy: An application on public officials working in Tunceli province
Keywords: İşletme