Oküler dermoidli buzağılarda serum A vitamini ve \\beta-karoten düzeyleri - Gül, Yusuf; İssi, Mustafa (My University, 2009)
Bu çalışmada, oküler dermoidli hayvanlarda serum A vitamini ve ?-karoten düzeylerinin araştırılması amaçlanmıştır. Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Kliniklerine muayene ve tedavi için getirilen 8 baş buzağı çalışmada kullanılmıştır. Ortalama serum A vitamini ve ?-karoten düzeyleri sırasıyla 36.32 + 11.30 ?g/dl ve 17.27 + 10.02 ?g/dl bulunmuştur. Sonuç olarak; çalışmaya alınan hayvanlarda serum A vitamini düzeyinin sağlıklı buzağılar için bildirilen normal değerlerde olduğundan oküler dermoidin oluşumunda etkili olmadığı kanısındayız.
Keywords: Retinol; buzağı; göz hastalıkları; beta-karoten; gözler