Superolateral dislocation in a pediatric hip associated with labrum entrapment and overgrowth of the ischial part of the acetabulum - Karakurt, Lokman; Belhan, Oktay (My University, 2006)
Travmatik kalça çıkığı gelişen bir çocuk olguda, tam redüksiyonu engelleyen oluşumlar olarak labrum interpozisyonu ve asetabulumun iskial parçasının aşırı büyümesi saptandı. Olguya açık redüksiyon yapıldı, interpoze labrum parçası eksize edildi ve aşırı büyümüş olan asetabulumun iskial kısmı inceltildi. Ameliyat sonrası 3. yıldaki kontrolde redüksiyon tamdı ve fonksiyonel sonuç mükemmeldi.
Keywords: Kadın; Çocuk; okul öncesi; Kalça çıkığı; Asetabulum; İskiyum