Bir köpekte sağ aortik arkusun neden olduğu özefagus obstrüksiyonu - Ünsaldı, Emine; Kaya, Atilla (My University, 1996)
Sekiz haftalık bir köpekte sağ aortik arkus sonucu oluşan özefagus obstrüksiyonu ve dilatasyonu saptandı. Torakotomi yapıldı ve özefagusu sıkan vasküler halka ligature edilerek kesildi. Operasyon sırasında herhangi bir komplikasyonla karşılaşılmamasına rağmen hasta tesbit edilemeyen bir sebepten operasyondan birkaç saat sonra öldü. Çok ender rastlamlması nedeniyle yayınlanmasının yararlı olacağı düşünülerek bu olguya ait klinik ve radyolojik bulgular sunuldu.
Keywords: Olgu sunumları; köpek; köpek hastalıkları; yemek borusu hastalıkları; doğumsal anomaliler; tıkanma