The changes of barrier energy in FCC $\ ightarrow$ BCC phase transformation by shear stresses - Kazanç, Sefa; Özgen, Soner (My University, 2004)
Kübik bir nikel kristalinin örgü enerjisi, gömülmüş atom metodu kullanılarak hesaplandı. Gömme enerjisi kuantum mekanik yöntemler yardımıyla belirlendi. 864 atomlu statik kübik yapının örgü enerjisinin Bain ve kesme zorlarıyla değişimi elde edildi. Bain zoru uygulanarak elde edilen fcc ve bcc yapılı fazların enerjileri karşılaştırıldı. Bu yapılar arasında geçiş için gerekli bariyer enerjisinin kesme zoru şiddeti ile değişimi incelendi. Sonuçta, fcc-»bcc bariyer enerjisinin kesme zoru alanlarında azalacağı tespit edildi.
Keywords: Fizik; Katı Hal