Covid-19 Sürecinde Eğitim Bilişim Ağı’nın Sosyal Bilgiler Dersinde Kullanılmasına Yönelik Öğrenci ve Veli Görüşleri - Ezer, Feyzullah; Aksüt, Selda (My University, 2022)
Covid-19 sürecinde Eğitim Bilişim Ağı’nın sosyal bilgiler dersinde kullanılmasına yönelik öğrenci ve veli görüşlerinin belirlenmeye çalışıldığı bu araştırma, nitel araştırma desenlerinden biri olan olgubilim deseni ile yürütülmüştür. Araştırmanın çalışma grubunu 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde Elazığ il merkezinde yer alan on iki ortaokulda öğrenim gören 25 öğrenci ve 25 veli olmak üzere toplam 50 kişi oluşturmaktadır. Araştırma verileri görüşme yöntemi ile yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılarak elde edilmiştir. Araştırma sonucunda ortaokul öğrencilerinin, Eğitim Bilişim Ağı’nı zengin bir kaynak havuzu ve eğitimde ana kaynak olarak gördükleri belirlenirken, velilerin ise Eğitim Bilişim Ağı’nı ana eğitim platformu ve kapsamlı eğitim hareketi olarak ifade ettikleri görülmektedir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları