Bir Kenarı Açık Kanal İçerisinde Bulunan Elektronik Elemanın Soğutulmasının Sayısal Olarak İncelenmesi - Koca, Ahmet (My University, 2016)
Bir kenarı açık bir kanal içerisinde doğal konveksiyondan kaynaklanan hava hareketi ve ısı transferi sayısal olarak incelenmiştir. Kanal farklı geometrik oranlarda olup sol duvarında bir ısı kaynağının olduğu kabul edilmiştir. İki boyutlu enerji, süreklilik ve momentum denklemleri sonlu farklar metoduyla çözülmüştür. Sürekli rejimde ısı transferi ve akış özellikleri incelenmiştir. Sayısal sonuçlar akım çizgileri, eş sıcaklık eğrileri, hız profilleri ve Nu sayısının değişimiyle gösterilmiştir. İncelenen parametreler; havalandırmanın boyu, kanalın geometrik oranı ve Rayleigh sayısıdır. Maksimum ısı transferinin geniş kanalda olduğu gözlemlenmiştir. Ayrıca havalandırma boyunun artmasıyla ısı transferi de artmıştır.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik; Fizik; Uygulamalı; Termodinamik