Basma zoru altında kırılan ve kırılmayan Cu-Al-Be şekil hatırlama alaşım numunelerinin özelliklerinin incelenmesi - Balo, Ş. Nevin; Ceylan, Mehmet (My University, 2006)
İki farklı yüzdeli Cu-Al-Be şekil hatırlama alaşım numunelerine uygulanan basma zorunun etkileri X-ışını difraksiyonu, taramalı elektron mikroskobu (SEM) ve diferansiyel tarama kalorimetresi (DSC) ile incelendi. Kırılan ve kırılmayan numunelerin özellikleri karşılaştırıldı. Bu numunelerin, $A_s$ ve $A_f$ sıcaklıkları ve örgü parametrelerinin değiştiği belirlendi.
Keywords: Malzeme Bilimleri; Özellik ve Test; Fizikokimya; Malzeme Bilimleri; Biyomalzemeler