Aeroakustiğin temel denklemlerinin sonlu farklar metodu ile çözümü - Özgen, Filiz (My University, 2006)
Aeroakustik, akışkan içinde sesin dağılımı ile ilgilidir. Bu çalışmada öncelikle 1. ve 2. mertebeden temel denklemler üzerinde durulmuş ve elde edilen rahatsızlık denklemleri sonlu farklar metodu kullanılarak FORTRAN bilgisayar dilinde hazırlanan bir program yardımıyla çözülmüştür. Çözülen bu denklemler yardımıyla akışkan içinde yayılan hız, yoğunluk ve basınç değişimleri incelenmiştir. Bu değişimlerin her biri birer rahatsızlıktır ve çok küçük olduğu için uzun mesafelere yayılmamaktadır. Akım üniform ve akışkan sıkışamaz kabul edilmiştir. Ayrıca, rahatsızlıklar çok küçük ve uzun mesafelere yayılmadığı için viskozitenin ve ısı iletiminin etkisi de ihmal edilmiştir.
Keywords: Fizik; Uygulamalı; Akustik