Mikst tip gastrik volvulus ve laparoskopik tedavisi - Çay, Ferhat; Girgin, Mustafa (My University, 2018)
Gastrik volvulus hayatı tehdit edebilen ve nadir görülen bir durum olmaklabirlikte; tanı konulması zor bir hastalıktır. Bu hastalık spesifik olmayanabdominal semptomlarla ilerleyebileceğinden tanısı gecikebilir veya atlanabilir.Distansiyonun eşlik ettiği, epigastriumda ağrı, öğürme, kusma ve kilo kaybışikâyetleriyle başvuran hastalarda gastrik volvulus ayırıcı tanıda akıldatutulmalıdır. Radyolojik görüntüleme yöntemlerinden akciğer grafisi vetorakoabdominal bilgisayarlı tomografi tanıya yardımcı olabilir. Paraözefagealfıtığa ikincil olarak gastrik volvulus için halen kabul edilen tedavi yöntemiminimal invaziv tekniklerdir. Bu yazımızda çok nadir bir tip olan mikst tipgastrik volvuluslu 65 yaşındaki erkek hastayı sunmayı amaçladık.
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Cerrahi