Makamât-ı Mukaddese Meselesi - Taşcan, Arzu (Fırat University, 2013)
Kudüs, dinler tarihi terminolojisinde “İlahî, Kitabî veya İbrahimî” dinler olarak adlandırılan Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslâmiyet açısından kutsal olarak kabul edilen bir şehirdir. Her dinin burada kutsal mekânları bulunmaktadır. Bu kutsal mekânlardan dolayı Yahudiler, kendi aralarında ve Müslüman ve Hıristiyanlarla tarih boyunca bir sorun yaşamamışlardır. Müslümanlar da kendi aralarında veya Yahudilerle, Hıristiyanlarla da bir problem yaşamamışlardır. Bu konuda problem yaşayanlar Hıristiyanlar olmuşlardır. Onlar da Yahudi ve Müslümanlarla değil, kendi aralarında, mezhep anlayışları nedeniyle problemler yaşamışlardır

Jerusalem is a city that enshrined in the way of Judaism, Christianity and Islam which named as "Divine, Bookish or the Abrahamic" religions in the history of religions terminology. There are holy places of all religions here. This is due to holy places, Jews haven’t have a problem with Muslims and Christians and between each other throughout history. Christians who have a problem in this regard. They haven’t experienced problem with the Jews and the Muslims, they have experienced problems due to sectarian conceptions among themselves
The Matter of Sanctums