ÜRETİCİ KOBİ’LERDE MUHASEBE BİLGİ SİSTEMİNİN FARKINDALIĞI: ELAZIĞ İLİNDE YAPILAN BİR UYGULAMA - Demir, Özcan; Tanyıldızı, İrem (Fırat University, 2018)
Günümüzde teknolojik alanda yaşanan değişim ve gelişmeler işletmelerin güve-nilir bilgiye duydukları ihtiyaçların daha da artmasına neden olmaktadır. Bilgi sis-temleri, gerek işletmelerin rutin faaliyetlerinin yerine getirilmesinde gerekse de stratejik kararların alınmasında finansal açıdan sağlıklı ve güvenilir bilgilerin önemini ortaya koymaktadır. Büyük işletmeler açısından muhasebe bilgi sisteminin önemi bilinirken, KOBİ’lerde de muhasebe bilgi sisteminin öneminin farkına varıl-mış ve faaliyetlerinin yürütülmesinde bu sistemden elde edilen bilgiler kullanılmaya başlanmıştır. Çalışmamızda Elazığ ilinde üretici KOBİ’ler için muhasebe bilgi sisteminin yeri ve önemi yapılan anket çalışması ile değerlendirilmiş ve teknolojinin işletmelerin günlük yaşamlarının bir parçası olması nedeni ile bu bilgilerden yarar-landıkları ortaya koyulmuştur.