26 Şubat 1992 Hocalı Soykırımı Üzerine - Mustafayev, Beşir (Fırat University, 2013)
Hocalı, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki önemli bir yerleşim merkezidir. Ağdam, Şuşa, Hankendi, Askeran yolları üzerinde yer alan ve Karabağ için önemli stratejik konuma sahip bir yerdir. Burası sadece bir ilçe değil, asırlarca Türk tarihinin ve Türk kültürünün hayat bulduğu bir yerdir. Katliamdan önceki nüfusu 7 binden fazla idi. Bazı kaynaklarda bu rakam 10 bin olarak bilinmektedir. Bu bölgede Azerbaycan Türklerinin yanı sıra, Ahıska Türkleri de yaşamakta idi. Hocalı’da Ermenilerin yaptıkları normal savaş koşulları ile anlatılamaz. Çünkü yapılanlar Müslüman Türk’e karşı düpedüz bir soykırım idi

Khojali is an important settlement centre of Azerbaijan’s Nagorno - Karabakh. Khojali is situated on the roads of Ağdam, Shusha, Hankendi, Askeran and is strategically important for Karabakh. Khojali is not only a region but also is the place where Turkish history and culture originates. The population before the massacre was more than 7 thousand. In some resources, the population is known to be 10 thousand. Together with Azerbaijanian turks, Meskhetian turks also lived here. The armenians’ actions in Khojali cannot be explained through normal war conditions. Because, it was a genocide against Turks
26 February 1992 On The Genocide Khojali