BAZI MOLEKÜLLERİN ELEKTRİK DİPOL MOMENTLERİNİN HARTREE FOCK METODU İLE İNCELENMESİ - TÜNÇ, ZÜLKÜF (Fırat Üniveristesi, 2017)
Bu tez çalışmasında su ve etil molekülü ele alınıp bu moleküllerin optimizesi yapıldı. Optimizasyondan sonra elektrik dipol memontleri ve infrared spektrumları elde edildi. Her iki molekül için de Hartree Fock metodu kullanılarak kuantum mekaniksel büyüklükler elde edilmiştir.

In this thesis the optimization of water and ethyl molecule was done by using Hartree-Fock method. After optimization, with the same basis set we have calculated dipole moments and infrared spectrums of the molecules that considered in this thesis. For all calculations we used Hartree-Fock method.
Calculation of dipole moments of some molecules by using hartree fock metod
Keywords: Fizik ve Fizik Mühendisliği