OPNET ILKELERINI KULLANAN DAĞITIK SISTEMLER IÇIN PERFORMANS ÖLÇÜMÜ - IBRAHIM, BISHAR (Fırat Üniveristesi, 2017)
Günümüzde dağıtık sistemler yeni yüzyıla uzanan ağ hizmetlerine girdiği için, gerçek zamanlı ölçüm ve izleme, aynı şekilde iletişim ağı ve güvenilir iletişim altyapısında daha fazla veri aktarımı gereksinimini de beraberinde getirmiştir. Yeni uzaktan gerçek zamanlı koruma ve kontrol uygulamaları daha olası ve yaygın hale geldiği için, bu gereksinimler daha da gelişecektir. (OPNET İlkelerini Kullanan Dağıtık Sistemler için Performans Ölçümü) Optimize Edilmiş Ağ Mühendisliği Araçları (OPNET) kullanılarak daha da geliştirilmiştir. Özellikle ağ araştırma ve geliştirme için tasarım simülatörüdür. Ağ verimliliğini değerlendirme için, Optimize Edilmiş Ağ Mühendisliği Aracı (OPNET) olarak adlandırılan profesyonel bir simülasyon aracı, hem 2TA hem de 3TA için geniş ağlar ile sistemi kontrol etmeye bağlıdır. Sonuçlar, 3TA'nın hem http sunucusu hem de veri tabanı sunucusu arasında servisleri böldüğünden veri koruma ve zaman gecikmesi açısından 2TA'dan daha güçlü olduğunu gösterdi. Bu nedenle, özellikle yüzlerce (veya binlerce) müşteriyle çok büyük ağlar ile uğraşırken daha fazla performans sağlayacaktır.

Nowadays, as Distributed Systems enters the new century Extending network services for example, real time measurement and monitoring are likewise driving the requirement for more data transfer in the communication network and dependable communication infrastructure. These requirements will flourish further as new remote real-time protection and control applications become more possible and pervasive. (Performance Measurement for Distributed Systems Using OPNET Principles) was further developed utilizing Optimized Network Engineering Tools (OPNET). It's the designing Principles simulator particular for network research and development. For network-efficiency evaluation, a professional simulation tool, called Optimized Network Engineering Tool (OPNET), is depended on to check the system with large networks for both 2TA and 3TA. The results showed that 3TA is more powerful than 2TA in term of data protection and time delay by splitting the services between both of http-server and database-server. Hence it will provide more performance specially when dealing with very large networks with hundred (or thousands) clients.
Performance measurement for distributed systems using opnet principles
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol