İMANIN PRATİK TEZAHÜRLERİ - YILDIZ, NUSRET (Fırat Üniveristesi, 2003)
Yüksek Lisans Tezi İMANIN PRATİK TEZAHÜRLERİ Nusret YILDIZ Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı Kelam Bilim Dalı 2003, Sayfa: 97 "İmanın Pratik Tezahürleri" adlı çalışmamız Giriş kısım ve İki bölümden oluşmaktadır. Giriş kısmında inanma duygusunun menşei irdelenmiş, tarihsel ve psiko-sosyal açıdan değeri ifade edilmeye çalışılarak, imanın etimolojik yapısı tahlil edilmiştir. Birinci bölümde, iman eylem diyalektiği bağlamında imanın hem teorik hem de pratik nitelikleri incelenmeye çalışılmıştır. Çalışmamızın son bölümü olan ikinci bölümde ise, alan smrrlandırması da dikkate alınarak imanın duygusal boyutunu ifade eden sevgi, güven, doğruluk ve hoşgörü gibi unsurlardan bahsedilmiştir. Sonuç kısmında ulaştığımız sonuçlan özetledik ve sonuna bibliyografya ekledik.

SUMMARY Master Thesis THE PRACTİAL APPEARANS OF FAITH Nusret YILDIZ Fırat University Soccial Sciences Institue Main Sciences Branch of Basic Islamic and Sciences of Theology 2003, Sayfa; 97 Our study which is called "The Practial Appealrans of Faith" is comprised of an introduction and two chapters. In Introduction we investigated the source of sense of "Beleiving", we stated its value from historical and psyco-social viewpoint and we analysied the ethimological structure of Faith In the first chapter we investigated both theorical and practical features of Faith in the context of Faith-praxis dialect. In the second chapter, paying the restriction of field into consideration, we examined some concepts like love, trust, truth and tolarence that expresses the emotional aspect of Faith. In the conclusion^ we summarized the results that we achived in this study and we added the bibliography.
The Practial appearans of faith
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Din; Religion