Enerji Depolamalı Fotovoltaik-Termoelektrik Hibrid Güç Üretim Cihazının Tasarım Ve Performans Karakteristiklerinin Incelenmesi - Öztop, Hakan Fehmi; Sari, Ahmet; Selimefendigil, Fatih (My University, 2018)
Proje kapsamında, Fotovoltaik güneş panellerinin soğutulmasına yönelik olarak, Farklı tip ve malzeme yapısına sahip kanatçıklar denenmiştir. Panel arkasına Faz Değiştiren Madde Yerleştirilerek, Faz Değiştiren Maddenin Fotovoltaik panelin soğutulması üzerindeki etkileri araştırılmıştır. Ayrıca, Fotovoltaik Panel, Faz Değiştiren Madde, KAnatçık ve Termoelektrik eleman yerleştirilerek, hibrit pasif soğutma sistemleri denenmiştir. Çalışmalar hem deneysel hem de yapılabilirlik ölçüsünde sayısal olarak araştırılmıştır. Yapılan çalışmalar neticesinde en yüksek soğutma veriminin gözenekli yapıdaki kanatçıklarda (alüminyum köpük, alüminum foam) olduğu tespit edilmiştir.
01.05.2018
Keywords: Sayısal Analiz; Termoelektrik; Faz Değiştiren Madde; Fotovoltaik sistemler; Kanatçık