II. İnönü savaşı'nın ikmal ve iaşesi - Ezer, Feyzullah (My University, 2013)
II. İnönü Savaşının Milli Mücadelenin kazanılmasında oldukça önemli bir yeri vardır. Bu savaşın kazanılmasıyla birlikte Türk Milletinin Milli Mücadeleye olan azim ve inancı iyice pekişmiştir. Ancak bu savaş kolay kazanılmamıştır. Savaştan önce, donanımlı Yunan kuvvetleri karşısında, Türk kuvvetlerinin ikmal, iaşe ve ulaştırma faaliyetleri büyük zorluklarla gerçekleştirilmeye çalışılmıştır. Bu ikmal ve iaşenin sağlanmasında, İtilaf Devletleri tarafından el konularak depolarda muhafaza edilen silah ve cephanenin bir kısmının tekrar elde edilmesi, diğer cephelerden aktarılan silah ve cephanelerle dış ülkelerden yardım ve satın alma yoluyla temin edilen silah ve cephanenin önemli katkıları olmuştur.
Keywords: Tarih