Diyabetik hastada uyluğun kas nekrozu: Olgu sunumu - Karakurt, Lokman; Yılmaz, Erhan; İnci, Murat (My University, 2001)
Diyabet zemininde gelişen kas nekrozu nadir görülür. Bu çalışmada, sol uyluğun hamstring ve vastus medialis kaslarında nekroz gelişen, diyabetli 27 yaşında bir kadın hasta sunuldu. Uylukta ağrı ve kitle şikayetleri ile başvuran hastada, kesin tanı açık biyopsi sonrası histopatolojik olarak kondu. Kemoterapi ve istirahat tedavisi verilen hastanın şikayetleri sekizinci aydaki kontrolde de devam etmekteydi.
Keywords: Olgu sunumu; Diabetes mellitus; Tromboembolizim; Diabetik nöropati; Kaslar; Enfarktüs; Nekroz