ÜÇGEN LABİRENT SAVAKLARIN PENETRASYON DERİNLİKLERİNİN YAPAY SİNİR AĞLARI İLE MODELLENMESİ - Ünsal, Mehmet (Fırat University, 2007)
Havalandırma işleminde hava kabarcıkları ile su arasındaki temas yüzeyinin ve temas süresinin artması önemlidir. Hava kabarcıklarının temas süresinin artması kabarcıkların penetrasyon derinlikleriyle orantılıdır. Bu çalışmada, üçgen labirent savakların penetrasyon derinlikleri yapay sinir ağları ile modellenmiştir. Deney sonuçları ile yapay sinir ağı modeli arasında iyi uyum vardır.