NA`İLİ`NİN GAZELLERİNDE SON SAN`ATLARI - ASLANMİRZA, ÇİĞDEM (Fırat Üniveristesi, 2001)
YÜKSEK LİSANS TEZİ NÂ'İLÎ'NİN GAZELLERİNDE SES SAN' ATLARI Çiğdem ASLANMİRZA FIRAT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ESKİ TÜRK EDEBİYATI ANABİLİM DALI 2001, Sayfa 105 "Nâ'ilî'nin Gazellerinde Ses Sanatları" isimli bu çalışmamızda Edebiyat araştırmacılarının "lafz ya da söz sanatları" başlıkları altında tasnif ettikleri ses sanatlarının Nâ'ilî'nin gazellerinde nasıl ve ne sıklıkla kullanıldıklarını araştırdık. Çalışma giriş, inceleme ve indeks olmak üzere üç bölümden oluşmaktadır. Girişte, çalışma ve metodu hakkında kısa bir bilgi verilmiş, inceleme kısmında ise öncelikle bu ses sanatları hakkında açıklama yapılmış daha sonra Nâ'ilî'nin gazellerindeki kullanışlarına geçilerek örnek beyitler verilmiştir. İndeks bölümünde ise Nâ'ilî'nin gazellerinde yer alan ses sanatlarının hangi gazelin beytinde kullanıldığı gösterilmiştir. Çalışmada Nâ'ilî'nin gazellerinde yer alan ses sanatlarının hangi sıklıkla ve ağırlıkla ne derece başarılı kullanıldıkları verilmeye çalışılmış böylece Nâ'ilî'nin gazellerinde mana sanatlarının yanı sıra ses sanatlarının da başarılı bir şekilde kullanıldığı görülmüştür.
Acoustic arts in Na`il`s lyric poems
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Türk Dili ve Edebiyatı; Turkish Language and Literature