ADİ VE KISMİ DİFERANSİYEL DENKLEMLERİN SUMUDU DÖNÜŞÜM METODU İLE ÇÖZÜMÜ - BAYDEMİR, BURCU (Fırat Üniveristesi, 2014)
Yapılan çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde çalışmamıza yardımcı olacak temel tanım ve teoremler verildi. İkinci bölümde Sumudu Dönüşüm metodu ve Homotopi pertürbasyon metodu anlatıldı. Üçüncü bölümde Sumudu Dönüşüm metodu ve Homotopi pertürbasyon metodu adi ve kısmi diferansiyel denklemlere uygulandı. Elde edilen çözümlere karşılık gelen iki ve üç boyutlu grafikler çizildi. Dördüncü bölümde ise metotlarının adi ve kısmi diferansiyel denklemlere uygulanması sonucu elde edilen veriler kullanarak genel bir sonuç verildi.

This study is made up of the four chapters. In chapter one, it has been given fundamental definitions and theorems which will help to us. In chapter two, Sumudu Transform method and Homotopy perturbation method have been given. In chapter three, Sumudu Transform method and Homotopy perturbation method have been applied partial and ordinary differential equations. The surfaces of two and tree dimensional graphics obtained solutions have been drawn. In chapter four, it has been given a general conclusion by using datas which obtained solutions via these methods.
The solutions via sumudu transform method of ordinary and partial di?fferential equations
Keywords: Matematik