ELAZIĞ MERKEZ İLÇEDE YETİŞTİRİLEN MEYVELERDE HASTALIK YAPAN FUNGUSLARIN TESPİTİ - ASLAN, ASUMAN (Fırat Üniveristesi, 1995)
Yüksek Lisans Tezi ELAZI? MERKEZ İLÇEDE YETİŞTİRİLEN MEYVELERDE HASTALIK YAPAN FUNGUSLARIN TESPİTİ Asuman ASLAN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilhn Dalı 1995, Sayfa: 37 Bu çalışmada Elazığ îli merkez ilçede yetiştirilen meyvelerde hastalık yapan funguslar tespit edilmeye çalışılmıştır. Çalışmanın materyalini yumuşak çekirdekli meyvelerden elma, armut, ayva, taş çekirdekli meyvelereden, erik, kayısı, kiraz, vişne, şeftali, sert kabuklu meyvelerden, ceviz, badem, Üzümsü meyvelerden, bağlar oluşturmuştur. Materyaller Elazığ ili merkez ilçeye bağlı Dallıca, Dilek, Hankendi, Sugözü, İçme, Keluşağı, Pelte köylerinden ve Elazığ ili merkezindeki meyve bahçelerinden alınmıştır. Meyve bahçelerine çiçek döneminden itibaren 20'şer gün arayla gidilmiş ve aşağıdaki funguslar tespit edilmiştir.Sclerotinia fructigena Aderh. et Ruhl., Sclerotinia linhartiana (Sacc.) Honey, Sclerotinia laxa Aderh. et Ruhl., Venturia inaequalis (Cke.) Wint., Venturia pirina Aderh,, Sphaerotheca pannosa (Walt.) Le'v, Podosphaera leucotricha (E.E) Salm., Podosphaera oxyacanthae (DC.) De Barry., Uncinula necator (Sch) Burr., Taphrina deformans Berk. Tul., Taphrina pruni (fuck.) Tul., Coryneumbeijerinckii (Oud.), Polystigma ochraceum (Wahl.) Sacc., Gnomonia leptostyla (Ft.) Ces. et De Not., Plasmopora viticola Berk.., Cort Berl.., de toni.., Botryotinia fuckeliana (De Barry) Whetzel, Alternaria sp.

SUMMARY Masters Thesis THE DETERMINATION OF FUNGI THAT THEY MAKE DISEASES IN FRUITS WHICH ARE GROWN IN THE CENTER DISTRICT OF ELAZI? Asuman ASLAN Fırat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Biology 1995, Page: 37 In this study, fungi had been tried to determine that they make diseases on fruits which are grown in the center district of Elazığ. The material of studing had been formed the apple, pear, the quince from pome fruits and the plum, apricot, cherry, morello, peach from stone fruits and the walnut, almond from nuts and the vineyards from grape-like fruits. The materials had been taken from Dallıca, Dilek, Hankendi, Sugözü, îçme, Keluşağı, Pelte villages which belong to the center district of Elazığ and from the fruit gardens in the center of Elazığ. It had been gone to the fruit gardens with the periods twenty days from the flower term. It had been determined the following fungi;Sclerotinin fructigena Aderh. et RuhL, Sclerotinia linhartiana (Sacc.) Honey, Sclerotinia laxa Aderh. et RuhL, Venturia inaequalis (Cke.) Wint., Venturia pirina Aderh,, Sphaerotheca pannosa (Walt.) Le'v, Podosphaera leucotricha (E.E) Salm., Podosphaera oxyacanthae (DC.) De Barry., Uncinula necator (Sch) Burr., Taphrina deformans Berk. Tul., Taphrina pruni (fuck.) Tul., Coryneum beijerinckii (Oud.), Polystigma ochraceum (Wahl.) Sacc., Gnomonia leptostyla (Fr.) Ces. et De Not., Plasmopora viticola Berk.., Cort Berl.., de toni.., Botryotinia fuckeliana (De Barry) Whetzel, Alternaria sp.
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Biyoloji; Biology