İslam Tarihi Yazımı-Uygulama ve Periyodizasyon - Zekkar, Süheyl (Fırat University, 2016)
Araştırmacıların önem verdikleri konular nesilden nesile farklılık göstermekte iken temel konulardan biri olan tarih bilimi ve teorileri tarihçiler tarafından büyük ilgi görmüştür. Bu büyük ilginin nedeni ise tarih ve eğilimlerinin kendine özgü prensipleri, araştırma yöntemleri ve hedeflerinin bulunması ve bilgi alanları arasında özel bir öneme sahip olmasıdır. Daha sonraki süreçte, bu çalışmalara suçlama içeren kitaplar eşlik etti ve çok geçmeden farklı gelişmeler yaşandı. Hristiyanlığın tarihini ve inancını araştıran batılı yazarlar, Hristiyanlığın, Yahudilikten ortaya çıkan bir bidat olduğu ve hristiyanların Yahudiliğe geri dönmeleri gerektiği sonucuna vardılar. Bunun ise Papalık’tan özür dilemeler ve Yahudileri İsa’nın kanından aklamak gibi etkileri oldu