Obezite ve Kas-İskelet Sistemi - Öz, Burak; Karataş, Ahmet; Akar, Zeynel Abidin; Koca, Suleyman Serdar (My University, 2018)
Obezite ve ilişkili metabolik hastalıklar, her geçen gün sıklığı artan, önemli halk sağlığı problemleridir. Obezite kas-iskelet sitemini etkilemekte ve çeşitli enflamatuar ve non-enflamatuar romatizmal hastalıkların sıklığını ve şiddetini artırmaktadır. Ek olarak, eşlik eden obezite romatizmal hastalık-larının tedavisinde beklenilen tedavi yanıtını azaltabilmektedir. Tersine, bir kısım enflamatuar romatizmal hastalıklar ve bu hastalıkların tedavilerinde kullanılan ilaçlar obezite ve ilişkili metabolik hastalıkların riskini artırmaktadır.
Keywords: Beslenme ve Diyetetik; Genel ve Dahili Tıp; Geriatri ve Gerontoloji; Romatoloji; Ortopedi