Tatlı su midyesinde (Unio elogatulus eucirrus Bourguignat, 1860) Salmonella' ların polimeraz zincir reaksiyonu (PZR) ile saptanması - Sarıeyyüpoğlu, Mustafa; Şeker, Engin (My University, 2001)
Elazığ Keban Baraj Gölü'nün iki farklı sahasından elde edilen 627 adet canlı tatlı su midyesinden (Onio elongatulus eucirrus Bourguignat, 1860) kültür yöntemi ve Polimeraz Zincir Reaksiyon (PZR) tekniği yardımıyla Salmonella'lar arandı. Koçkale yöresinden toplanan 397 midyeden 19'unda (%4.79) Salmonella spp.'nin izolasyon ve identifikasyonu yapıldığı halde, Pertek yöresinden temin edilen 230 midyede ise bu etkene rastlanılmadı. Geniş bir uygulama alanına sahip PZR'ın bu çalışma ile su ürünlerinde de başarılı bir şekilde uygulanacağı görülmüştür.
01.03.2001
Keywords: Biyoloji; Mikrobiyoloji