Uluslararası Bir Pazarlama Aracı Olarak İnternet'in (A) Grubu Seyahat Acenteleri Açısından Önemi ve Kullanım Durumu - Akkılıç, M. Emin (My University, 2004)
İnternet; çağımızda hızla gelişen, pek çok amaçla milyonlarca insanın katıldığı ve bilgisayarlar arası çok yönlü bilgi transferini gerçekleştirildiği bir iletişim ağı olarak tanımlanmaktadır. İnternet, mal ve hizmetleri uluslar arası arenada pazarlamak isteyen işletmelere büyük fırsatlar sunması yanı sıra kültürel, yasal, sosyal, güvenlik gibi dezavantajları da beraberinde getirmektedir. 2001 yılında yapılan bu çalışmada; Antalya'da faaliyet gösteren (A) grubu seyahat acentelerinin %53,8'i internet üzerinde hiç satış yapmadıkları, diğerlerinin ise çeşitli oranlarda internet üzerinden satış yaptıkları tespit edildi. Ayrıca, çalışmada farklı amaçlarla (Rezervasyon, Operasyon, Muhasebe ve Ödeme) bilgisayarlardan faydalanan acentelerin oranları tespit edildi.
Keywords: Otelcilik; Konaklama; Spor ve Turizm; İletişim; İşletme