İlköğretim okulu zümre öğretmenler kurulu toplantılarının gerçekleşme düzeyi - Gökyer, Necmi (My University, 2011)
Bu araştırmada; ilköğretim okulu zümre öğretmenler kurulu toplantılarında görüşülen konuların gerçekleşme düzeyleri, öğretmen algılarına dayalı olarak kıdem, branş, cinsiyet değişkenleri açısından incelenmiştir. Araştırmanın örneklemini toplam 221 öğretmen oluşturmaktadır. Araştırmada veri toplama aracı olarak anket kullanılmıştır. İkili gruplar için 't' testi, ikiden fazla gruplar için ise değişkenlik (F testi) çözümlemesi uygulanmıştır. Anlamlılık testlerinde 0.05 düzeyi esas alınmıştır. Araştırmada öğretmenlerin demografik verilerini değerlendirmek amacıyla frekans dağılımlarından; ölçek sonuçlarını yorumlarken ortalama ve standart sapma değerlerinden faydalanılmıştır. İkiden fazla kategoriye sahip değişkenlerde tek yönlü ANOVA analizi kullanılmıştır. Araştırmada, öğretmenler gruplanan konularla ilgili hususların hepsini \"Yüksek\" düzeyde görüştüklerini belirtmelerine rağmen, zümre toplantılarında en sık \"Öğrenci başarısına yönelik konuları\" en düşük ise \"Ölçme ve değerlendirme\" konularını ele aldıkları tespit edilmiştir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları