Elazığ'da koyunlarda Visna-Maedi Virus enfeksiyonu üzerinde serolojik araştırma - Kandil, Mehmet; Metin, Nursal; Özdarendeli, Aykut; Yüksel, Hayati (My University, 1997)
İmmunodifusyon testi kullanılarak Elazığ'da yetiştirilen ve klinik olarak sağlıklı 160 koyundan alınan serum örnekleri visna-maedi virusuna karşı spesifik antikorların varlığı yönünden incelendi. Serum örnekleri Akkaraman ve Morkaraman olarak isimlendirilen yerli koyun ırklarından alındı. Kontrol edilen serum örneklerinde visna-maedi virusu P 28 antijenine karşı presipite edici antikorlar bulunamadı.
Keywords: Antikor; serolojik etüdler; koyun; Elazığ; immündiffüzyon testleri; etiyoloji; bağışıklık bilimi teknikleri; visna maedi virüsü