KUZEYDOGU ANADOLU'DA ULUCANLAR -Diyanet işleri Başkanlığı Arşiv Kayıtlarına Göre- - Kalafat, Yaşar (Fırat University, 2000)
Kuzeydoğu Anadolu olarak belirlediğimiz coğrafi alanın kapsamına; Erzincan, Erzurum, Artvin, Ardahan, Iğdır, Kars, Ağrı illerini aldık. Çalışmamızda Diyanet İşleri Başkanlığı Arşiv kayıtlanın esas saydı1c Kaynağm istatistiki envanterine göre; Erzincan'da (5), Erzurum (26), Kars'da (4), Ağrı'da (ı) adet ulucan varken, aynı kaynağa göre Artvin, Ardahan ve Iğdır' da ulucan yoktur. Diyanet İşleri Başkanlığı bu bilgileri ile ve ilçe müftülüklerinin doldurulduğu Bilgi Formu'ndan edinmiştir. Biz de bu formdaki bilgilerin sınınnı fazla zorlamadık Arabir açıklama ve yorumlarınıız oldu. Onlan yapmaya çalıştık. Ulucanlar, şüphesiz ki yatırlardır.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları