Tuğla duvardaki ve tesisattaki ısı kaybının yapay sinir ağları ile belirlenmesi - Kelesoglu, Omer; Fırat, Adem (My University, 2006)
Bu çalışmada, tuğla duvardaki ve tesisat borusundaki ısı kaybı yapay sinir ağları kullanılarak tespit edilmiştir. Sayısal uygulamalarda tuğla duvarın ve borunun yalıtımlı ve yalıtımsız durumları göz önüne alınmıştır. Ağ yapısı olarak geri yayılımlı yapay sinir ağı tercih edilmiş ve veriler normalize edilerek ağa sunulmuştur. Ağdan elde edilen çıkışlar sayısal sonuçlarla karşılaştırılmış ve sonuçların yeterli hassasiyette olduğu görülmüştür.
Keywords: Fizik; Uygulamalı; Termodinamik; İnşaat Mühendisliği; İnşaat ve Yapı Teknolojisi