ELAZIĞ FIKRALARI (İNCELEME-METİN) - HANGÜN, İKRAMİ (Fırat Üniveristesi, 2002)
V ÖZET Yüksek Lisans Tezi ELAZIĞ FIKRALARI (İNCELEME-METİN) İkram! HANGÜN Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı 2002; Sayfa: 403 Elazığ Fıkraları (İnceleme-Metin) adlı çalışmamızda fıkranın destan, masal, efsane, halk hikâyesi, atasözü gibi diğer anlatmaya dayalı türler ile olan münasebeti incelenerek benzer ve farklı yönleri tesbit edilmiştir. Çalışmamızda fıkralarla ilgili yapmış olduğumuz bir tasnifin yanında edebiyatımızda fıkralar üzerine yapılan diğer tasnif çalışmalarına yer verdik. Derlediğimiz 555 fıkrayı tek tek inceleyerek, Elazığ Fıkralarında Ortak Unsurlar başlığı altında "Kahramanlar, Mekanlar, Hayvanlar, Eşyalar, Giyecekler, Yiyecekler, İnanış ve Gelenekler, Oyunlar" yönünden ele aldık. Ayrıca bölgemizde derlediğimiz 555 fıkrayı konularına göre tasnif edip, "Metinler" bölümünde düzenli bir şekilde verdik. ANAHTAR KELİMELER: Fıkra, Tip, Anlatı.

VI ABSTRACT Masters Thesis ELAZI? JOKES (STUDY-TEXT) İkrami HANGÜN Fırat Üniversty The institute of Social Seciences And Postgraduate Study in Turkish Language and Literature 2002; 403 page İn this study called the Elazığ Jokes (Study-Text) the legend, myth, folk stories and proverbs, ways of the tales based on oral explanation have been studied and determined in similar and different ways. İn our study, a part from a classification based studies having been done in our literarure. Looking over 555 jokes one by one, we took them in hand under the title of the Common Elements İn The Elazığ Jokes, by the way of the "Heros, Places, Animals, Things, Clothings, Foods, Beliefs, Traditions and Plays." İn addition, we classified 555 jokes in our region according to their subject and gave them in a regular way in the section of the " Topics"., KEY WORDS: Joke, Type, Folktale.
Elazığ jokes (study-text)
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Türk Dili ve Edebiyatı; Turkish Language and Literature