Diyabetik bir hastada brucella septik artriti - Kalkan, Ahmet; Özden, Mehmet; Denk, Affan; Serhatlıoğlu, Selami; Demirdağ, Kutbettin; Kılıç, S. Sırrı (My University, 2006)
Bu çalışmada, Brucella septik mono-artriti olan diyabetik bir kadın hasta, radyolojik bulgular ve tedavi yönü ile sunuldu. Yetmiş iki yaşında diyabetik kadın hastaya Brucella artriti tanısıyla streptomisin 1g/gün, doksisiklin 200 mg/gün ve siprofloksasin 1g/gün başlandı. Streptomisin tedavisi 21. günde, diğer antibiyotikler 45. günde sonlandırıldı. Tedavi sonunda semptom ve bulguları ile birlikte 45. günde yapılan kontrol magnetik rezonans görüntüleme bulgularının tamamen kaybolduğu gözlendi. Eldeki bilgilere göre bu olgu, diyabetik hastada Brucella melitensis'in neden olduğu ilk septik artrit olgusudur. Bu olguda, 45 gün süreli, üçlü antibiyotik tedavisinin klinik ve radyolojik iyileşme yönünden yeterli olabileceği görülmüştür.
Keywords: Kadın; Yaşlı; Diabetes mellitus; Brucella; Artrit; enfeksiyöz