18. yüzyılın ilk yarısında Osmanlı Devleti'nin idarî taksimatı: Eyalet ve sancak tevcihatı - Kılıç, Orhan (My University, 1997)
Eser üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde XVIII. yüzyılda Osmanlı idari taksimat üniteleri, eyalet ve sancak yöneticileri ve yönetim şekilleri üzerinde durulmuştur. Bu kısımda eserin ana temasını oluşturan idari taksimat ve tevcihat konularına bir açıklık getirmek amaçlanmıştır. İkinci bölüm eyalet ve sancak düzeyinde Osmanlı Devletinin idari taksimatı ile ilgilidir. Bu bölümde bütün eyaletler, kaptanlıkla, voyvodalıklar ve meliklikler ayrı ayrı ele alınmıştır. Üçüncü bölüm Osmanlı Devleti'ndeki bütün eyaletler, sancak, kaptanlık, voyvodalık ve melikliklere yapılan tevcihatla ilgilidir.
Kitap - Tek Yazarlı Kitap
Keywords: Osmanlı Devleti; Eyalet; Sancak; İdare