Reflüks Yöntemle Sentezlenmiş Mangan Oksit İle Sabit Yataklı Kolon Reaktörde Parasetamol Giderimi - Tepe, Ozlem (My University, 2018)
Bu çalışmada, reflüks yöntemle hazırlanan mangan oksit ile parasetamol giderimi sabit yataklı kolon reaktörde incelenmiştir. Parasetamol giderimi üzerine besleme akış hızı, başlangıç parasetamol konsantrasyonu ve adsorbent dozajı gibi parametrelerinin etkisi araştırılmıştır. 4.8 mL/dk akış hızı, 100 mg/L parasetamol konsantrasyonu ve 1 g adsorbent dozajı kullanıldığında toplam adsorplanmış parasetamol miktarı 68.0 mg olarak tespit edilmiştir.
Keywords: Mühendislik; Kimya