Kur'anda meleklerin vezifeleri - The functions of angel in the Qur'an - Vezâifü'l-Melâike fi-Kur'ani - OMER, SUHAIB ABDALKARIM (Fırat Üniveristesi, 2020)
Meleklere iman ve onların varlıklarını ispat ve görevlerini araştırma, vahyi ispata, payfamberleri ispata, Kur'anın ve diğer ilahi kitapların doğruluğuna ispata götürür. Melekler gibi bu tür gayb alemiyle ilişkin varlıklar vahiyle ilgilidir. Bütün dini asıllar vahiyden kaynaklanmaktadır. Vahiy ise meleklerle irtibatlıdır. Çünkü melekler, Allah'ın yeryüzündeki kulları ile kendi arasında elçidir vasıtadır. Vahiy indirmek Allah'ın peygamberlerine indirilen vahyi ulaştırmak, onların yüzlerce görevlerinden birisidir. Allah, melekleri yaratılmışların bazı işlerini görmekle görevlendirmiştir. Melekler Allah'ın elçileri olmakla vazifelendirmişlerdir. Rızıkların paylaştırılması, ruhların kabzedilmesi, cennet ve cehennemdeki azab ve nimetin verilmesi gibi diğer işlerle de görevlendirilmişlerdir. Anahtar kelime: İşler, Melekler, Kur'an

Belief in the angels and proving their existence and researching their duties leads to proof of revelation, proof of prophets, proof of the accuracy of the Quran and other divine books. Such beings related to the unseen realm, such as angels, are related to revelation. All religious originals come from revelation. Revelation is connected with angels. Because angels are messengers between God's servants on earth and themselves. To send the revelation to the prophets of Allah is one of their hundreds of duties. God has assigned angels to do some of the works of creatures. Angels appointed them to be the messengers of God. They were also assigned other tasks such as distributing the sustenance, taking souls, giving the torment and blessings in Paradise and Hell. Key Words: Angel, The functions.
Keywords: Din