SOSYOLOJİK OLARAK BOŞANMA OLGUSU: ELAZIĞ İL ÖRNEKLEMİ - ÖZÜN, SEMRA ARZU (Fırat Üniveristesi, 2013)
Yüksek Lisans Tezi Sosyolojik Olarak Boşanma Olgusu: Elazığ İl Örneklemi Semra Arzu ÖZÜN Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalı Sosyoloji Bilim Dalı ELAZIĞ ? 2013, Sayfa: 0 Teknolojik gelişmeler, işbölümündeki farklılaşmayı değiştirmiş insanların kendileriyle ve çevreyle olan ilişkilerini yeniden düzenlemesine neden olmuştur. Adeta yarış halinde geçen zaman insanları dolayısıyla, toplumu oluşturan temel yapı olan aileyi de olumsuz etkilenmiştir. Bireyselleşen insan artık yaşamda önceliği kendi istek ve arzularına vermiş karşılaştığı sorunlarda çözümünde de benmerkezciliğini sürdürmüştür. Bu nokta da, bir ömür beraber olmak için evet dediği eşiyle gelecek güzel zamanlar geçirmek, çocuklar yetiştirmek hevesiyle başladığı evliliği ayakta tutmak için aynı hevesi sürdürememiştir. Bugün dünya için boşanma bir salgın niteliğindedir. Ülkemizde ailenin varlığının hale önemli olması bu salgından daha az etkilenmesine sebep olmuş fakat son yıllarda Türkiye deki boşanmaların artması bu konu üzerinde düşünülmesi gerektiğini göstermiştir. Değer yargılarının kültürden kültüre değişmesi boşanma nedenlerini de farklılaştırmıştır. Bu çalışma ülkemizdeki boşanma olgusu ve nedenlerine bir bakış açısı kazandırabilmek adına yapılmıştır. Anahtar Kelimeler: sosyolojik olarak boşanma, hukuki olarak boşanma, boşanma nedenleri.
Divorce phenomenon in terms of sociplogical view: Sample of Elazığ province
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır.Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına üniversite kütüphaneniz aracılığı ile (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Sosyoloji