Elektromekanik Destekli Diş İmplant Uygulamaları - Karaca, Faruk; Ünal, Engin (Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, 2024)
Son yıllarda geleneksel diş cerrahisine alternatif olarak dental implant uygulamalarında elektromekanik sistemlerin kullanımı yaygınlaşmaktadır. Bu tür uygulamalar, hekimin kişisel el becerisi ve hassasiyeti gibi işlem kalitesini doğrudan etkileyen önemli faktörleri minimize etmek için geliştirilen yöntemleri içermektedir. Bu dezavantajı giderebilmek için elektromekanik sistemlerden destek alınmaktadır. Elektromekanik sistemler gelişmiş hassasiyet ve doğruluk yetenekleri sayesinde hekime daha doğru operasyon yapma olanağı sağlar. Özellikle implantın monte edileceği yerin hassas bir şekilde belirlenmesi ve hazırlanması süreci, hasta sağlığı ve operasyon başarısı için son derece önemlidir. Bu bakımdan elektromekanik sistem hekimle birlikte çalışarak sistemin kontrolünde ve uygulamasında hekime destek olur. Bu çalışmada, yakın zamandaki mevcut çalışmaların kapsamı ve niteliği hakkında bir derleme sunulmaktadır.

In recent years, the use of electromechanical systems in dental implant applications has become widespread as an alternative to traditional dental surgery. Such applications include methods developed to minimize important factors that directly affect the quality of the procedure, such as the physician's personal dexterity and sensitivity. In order to overcome this disadvantage, support is received from electromechanical systems. Electromechanical systems enable physicians to perform more accurate operations thanks to their advanced sensitivity and accuracy capabilities. In particular, the process of precisely determining and preparing the place where the implant will be installed is extremely important for patient health and operation success. In this regard, the electromechanical system works together with the physician and supports the physician in the control and application of the system. This study presents a review of the scope and nature of recent available studies.
Electromechanically Supported Dental Implant Applications
Keywords: Biomechanic; Biyomekanik