PTA Kaplamalarda Abrasive Aşınma Davranışının Değerlendirilmesinde; Bir Taguchi Yaklaşımı - Gür, Alı Kaya; Kaya, Sinan (My University, 2017)
Bu çalışmada, ferritik paslanmaz çeliklerden AISI 430'un yüzeyi birbirinden farklı karbür oluşturan metal alaşım elementleri plazma transferli ark kaynak kaplama yöntemiyle alaşımlandırılmıştır. Birbirinden farklı oluşturulan bu kaplama tabakaları farklı aşındırıcı, yük ve mesafe parametrelerinde Taguchi dizaynına göre aşındırılmışt ır. Abrasiv aşınma kütle kayıp sonuçları Taguchi metodunun en düşük-en iyi kontrol karakterirtiği ile optimize edilmiş olup sonuçlar grafiksek yöntemlerle analiz edilmiştir. Çalışma sonunda elde edilen gerçek veriler, L27(3*4) ortagonal diziniyle oluşturulmuş, geri kalan aşınma sonuçları da teorik olarak hesaplanmıştır
Keywords: Mühendislik; Makine; Malzeme Bilimleri; Özellik ve Test